Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

joi, 12 februarie 2009

Sakis - castigatorul Eurovision 2009?

Azi au fost facute publice cele 3 piese pe care Sakis Rouvas le va interpreta in finala Selectiei Nationale din Grecia si pot spune ca toate 3 sunt EXTRAORDINARE.
Dupa cum stiti el a mai reprezentat Grecia si in 2004, ocupand locul 3 cu piesa Shake it. A avut ghinion atunci, deoarece a picat in cel mai bun Eurovision al mileniului 3, cu Ruslana, Zelijko Joksimovic & ad-hoc orchestra, Athena, Lisa Andreas, Anejza Shahini si Sanda.
In 2006 el a avut onoarea de a prezenta Eurovision 2006, care a avut loc in Grecia, impreuna cu Maria Menounos.
Avand in vedere ca fanii Eurovision voteaza, cateodata, doar numele, dar si faptul ca toate piesele sunt foarte bune, Sakis devine marele favorit la castigarea Eurovision 2009. Sakis are deja votul meu in finala (daca ajunge), orice piesa ar trimite, doar pentru prestatia din 2004.

1. Out of order - o combinatie intre pop si R&B, piesa care se aseamana cel mai mult cu ,,Shake it". Aceasta este piesa care imi place cel mai mult si care as vrea sa castige:



2. Right on time - o piesa un pic cam lenta pentru energia lui Sakis:



3. This is our night - un cantec dance foarte puternic:



Cred ca ar trebui sa ne luam de acum bilete pentru Atena, cu data de mai 2010, ca sunt mai ieftine.

4 comentarii:

  1. "Avand in vedere ca fanii Eurovision voteaza, cateodata, doar numele, dar si faptul ca toate piesele sunt foarte bune, Sakis devine marele favorit la castigarea Eurovision 2009."
    Tot respectul pt grec, dar nu a ajuns nici pe departe la notorietatea de care se bucura Patricia Kaas. Din ce spui tu Franta ar trebui sa fie castigatoarea clara. In Romania daca iei interviuri pe strada trecatorilor o sa vezi ca maxim 1 din 10 a auzit de preacunoscutul Sakis, pe cand de Patricia Kaas stiu cel putin 8/10. Intr-adevar majoritatea fanilor Patriciei Kaas au peste 40 de ani si conform statisticilor voteaza mai mult persoanele tinere,pana in 25 de ani. Dar sa nu uitam un lucru, voturile tinerilor se distribuie catre cele 25 de piese din finala, pe cand voturile celorlalti se cam indreapta intr-o singura directie, catre Franta, aparent avantaj Patricia in fata lui Sakis la public. As zice ca avantaj Patricia si la juriu, in nenumarate randuri se spunea ca juriul nostru national este prea invechit. Atunci cum ar putea acesti "judecatori" cu conceptii despre muzica perimate sa dea castig de cauza unui reprezentant al tinerei generatii in detrimentul unei dive care i-a inspirat pe multi artisti retrasi de pe scena si acum acceptati in aceasta comisie de jurizare. "Pe foaie" Franta ar avea toate motivele sa castige, in schimb uitam un lucru esential ESC e un concurs imprevizibil (probabil nu atat de imprevizibil incat sa castige Petr Elfimov ), care rezerva suficient de multe surprize incat sa nu poti sa anticipezi care dintre primele 10 piese din punct de vedere al sanselor teoretice de castig va triumfa. ;) Personal sper sa nu castige nici Grecia (prea multe rezultate bune intr-un timp atat de scurt, pe cand alte tari se gandesc sa se retraga din cauza performantelor modeste)dar nici Franta (mi se pare prea lenta melodia pt ESC si sincer am auzite si cantece mai bune ale Patriciei). Poate castiga Moldova ca tot au castigat cam toate tarile de pe langa noi (Grecia, Turcia, Serbia, Ucraina) :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ma refeream la ,,nume" in istoria Eurovision, nu la numele in muzica. Vezi ca nici DJ Bobo nu a facut mare lucru la ESC.

    RăspundețiȘtergere
  3. Generoasa istoria asta Eurovision. :)) In toate competitiile un singur concurent are onoarea de a intra in istorie si acela este castigatorul intrecerii, iar cu trecerea timpului si acesta devine amenintat de uitare. Sunt piese care au castigat Eurovisionul in anii trecuti si pe care tu nu le-ai ascultat in viata ta si vrei sa spui ca marele Sakis a intrat definitiv in istoria Eurovisionului doar pt ca a reusit sa nu se numere printre ultimii? :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Tadas: De acord cu ce spui tu, dar eu chiar am ascultat toate piesele castigatoare la Eurovision din 1956 pana in 2008.
    Sakis era favorit in 2004 dar a avut ghinion sa pice in acelasi an cu Ruslana....

    RăspundețiȘtergere