Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

miercuri, 13 mai 2009

Review: Prima semifinala Eurovision 2009

A trecut si prima semifinala Eurovision 2009. Eu nu am avut emotii pentru Elena, pentru ca eram sigur ca se va califica. Am avut, in schimb, mari emotii pentru Islanda care a fost deschisa ultima. Am nimerit 10 din 10 piese calificate, dupa cum ati vazut aici.
Eu am votat Bosnia & Herzegovina si Islanda si ambele s-au calificat. Treaba este interesanta acum. In semifinala din 2006 am votat Finlanda si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei. In finala am parasit Finlanda care a iesit castigatoare, pentru Republica Moldova. In semifinala din 2008 am votat Rusia si Andorra. Rusia a trecut, iar Andorra a ramas. In finala eu am parasit Rusia care a castigat, pentru Armenia si Ucraina. Acum daca o luam asa, inseamna ca victoria in finala va reveni fie Bosniei & Herzegovina, fie Islandei. Eu le voi parasi pe amandoua pentru Azerbaidjan si Grecia.

1. Romania: Elena - The balkan girls:

Elena a avut o prestatie vocala de nota 10 si a meritat locul in finala. Este o calificare istorica obtinuta fara ajutorul Republicii Moldova si a Spaniei. Probabil cele mai multe puncte le-am primit de la Andorra, apoi de la Israel, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Malta si Getmania. Avem o candidata la TOP 5.



2. Bosnia & Herzegovina: Regina - Bistra voda::

Din nou o prestatie vocala excelenta. O balada despre pace si iubire, combinantie perfecta intre ,,Lane moje" (Serbia si Muntenegru 2004) si ,,Oro" (Serbia 2008) care, cel mai probabil, a castigat aceasta semifinala. Aici avem o posibila candidata la vioctorie. Deci, va fi Sarajevo 2010?



3. Islanda: Yohanna - Is it true?:

Performanta vocala perfecta si foarte multa inocenta. A fost balada serii. Probabil va termina intre locurile 10 si 20 in finala. Oricum, frumoasa incercare din partea Islandei.



4. Malta: Chiara - What if we:

Aici avem cea mai buna performanta vocala de aseara. Superb. Ce show? Doar Chiar si vocea ei pe scena. Inca o candidata la victorie. Deci, vom avea La Valetta 2010?



5. Suedia: Malena Emman - La voix:

Dupa ,,Cvet z juga" (Slovenia 2007), iubitorii de opera au mai primit un cadou. Malena Emman si-a facut foarte bine treaba, luand perfect notele joase. Mi s-a parut totusi un pic crispata. Locurile 5-10 in finala.



6. Armenia: Inga & Anush - Nor par:

Diaspora armeana si-a facut treaba si a bagat Armenia in finala. Deci Armenia poate sa trimita si un cantec mut la anul ca prinde finala. Oricum, fetele au cantat bine. Locurile 10-15 in finala.



7. Portugalia: Flor-de-Lis - Todas as ruas do amor:

Copiii si-au facut treaba si au bagat Portugalia in finala. Si bine au facut. Portugalia a avut o cascada de culori si a parut clar cea mai inocenta piesa de aseara. Locurile 10-15 in finala.



8. Turcia: Hadise - Dum Tek Tek:

Marea favorita care a clacat este Turcia. Hadise nu a putut interpreta piesa si le-a lasat pe fetele din backing sa-i faca treaba. O tinuta un pic cam vulgara. Totusi s-a calificat. Locrile 5-15 in finala.



9. Finlanda: Waldo's people - Lose control:

Daca anul trecut, in cazul Islandei, Fridrik a cantat perfect si Regina a falsat, aici a fost invers. Waldo a falsat la greu, iar Karolina a cantat perfect. Deci cum banuiam, cei care au votat Islanda anul trecut au bagat Finlanda anul acesta in finala. Locurile 15-20 in finala.



10. Israel: Noa & Mira Awad - Einaych (Ther must be another way):

Traiasca juriul! E clar ca aceasta piesa a primit votul juriului. De ce trebuie sa stau eu sa-mi bage juriul pe gat aceasta piesa cand probabil Elvetia terminase pe 10 la televoting. Oricum fetele au cantat foarte bine si din punct de vedere al prestatiei vocale, probabil, ca merita locul in finala, in dauna celor de la Lovebugs. Locurile 5-15 in finala.



Tarile care nu s-au calificat:

1. Elvetia: Marea perdanta a semifinalei. Victima noului sistem care prevede juriul bin regulament. Nu le-a iesit cu artisti consacrati (DJ Bobo), nu le-a iesit cu o voce buna (Paolo Meneguzzi) si nu le-a iesit nici cu o piesa buna (Lovebugs). Ce trebuie sa faca? La anul sa trimita un anonim fara voce cu o piesa slaba poate asa reusesc.

2. Bulgaria: Krasimir a avut papainoage in picioare dar a falsat la greu. O astept pe Nevena la anul.

3. Muntenegru: I-a fost scris. Era o piesa comerciala banala sii a patit la fel ca Selma, Kate Ryan, DJ Bobo si Gisela.

4. Andorra: Era favorita tuturor insa nimeni nu a votat-o pentru ca nu era intre primele favorite. Sfatuiesc televiziunea din Andorra sa urmeze pasii Luxemburgului, Monaco si San Marino si sa se retaraga de la Eurovision.

5. Republica Ceha: Cea mai penibila prestatie de aseara. Mi-a adus aminte de Scooch si de curcan. Parca erau desene animate. Bine ca nu s-au ingramadit tiganii sa voteze. Sau au trimis piesa asta ca sa aiba motiv sa se retraga de la Eurovision?

6. Belgia: Pai daca faceti misto de Elvis Prestley ce sa va fac?

7. Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei: Sper ca acum regretati ca nu ati ascultat juriul si nu ati trimis ,,Rum Dum Dum".

8. Belarus: Maestrul Elfimov a facut-o lata. Sper ca la anul sa scoateti ceva original, nu inca o copie a lui Dmitry Koldun.