Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

marți, 10 martie 2009

Eurovision 2009 Belgia: Patrick Ouchene - Copycat

Piesa: Copycat
Muzica: Miam Monster Miam
Text: Jacques Duval
Interpret: Patrick Ouchène
Limba: Engleza
Traducere: Copie pisica (de fapt e ,,copie la indigo")



Rusine sa va fie! Mi se face rau. Pai cine e papagalul asta, hahalera si zdreanta care e el zdreanta, pac pac, sa faca misto de Elvis Prestley?
Cred ca e cea mai slaba piesa din concurs, impreuna cu Letonia.

Semifinala in care participa: 1
Predictiile mele:
Semifinala: locurile 15-19
Finala: nu se califica
E mai buna ca piesa Romaniei? Nu

12 comentarii:

  1. Da-i-ar 0 puncte Belgia lui Hadise!! Daca Hadise si-ar fi reprezentat tara natala/tara in care a crescut in loc sa se duca la capat de Europa, Belgia ar fi facut o figura mult mai frumoasa la ESC in 2009 decat cu Copycat.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ PIMP: Asa se poate pune problema si cu Helena Paparizou care a crescut in Suedia dar a participat de doua ori la ESC pentru Grecia. Prima data, in 2001, a ocupat locul 3, iar a doua oara, in 2005 a castigat.
    Cu Biondo nu crezi ca s-ar fi pus aceasi problema anul trecut daca ar fi reprezentat Romania. De exemplu Bulgaria a dat 12 puncte Germaniei anul trecut, doar pentru ca Lucy Diakovska era bulgaroaica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca intr-adevar are relevanta exemplul cu bulgarii, atunci nu suntem noi prosti ca nu trimitem in fiecare an straini? Ba poate ne gandim sa facem si un trio in care fiecare cantaret sa provina dintr-o tara diferita. Un avans de 36 de puncte in semifinale nu e deloc neglijabil, intr-o proportie mare deja ti-ai asigurat calificarea in finala.
    Daca la anul orice alta tara va trimite in finala un cantec prost interpretat de o romanca, tu o sa votezi acea tara doar pt ca trimite pe cineva de-al nostru? Tarile care au trimis interpreti straini au luat 12 puncte de la tarile in care s-au nascut aceia doar daca melodia era buna. Singurul avantaj cand trimiti un strain e acela ca piesa ta poate fi promovata mai bine in tara cantaretului.
    Chiar anul acesta cred ca o sa vezi un contraexemplu la ceea ce ai incercat sa demonstrezi atunci cand ai dat exemplul cu Bulgaria. Ca un pariu pt 2009: Irlanda nu ia 12 puncte din Lituania in semifinala. ;)
    Apropo, ca tot am vorbit de patriotism, exista vreo tara participanta la Eurovision care sa accepte in selectia nationala piese care nu au nicio legatura cu acea tara (compozitor strain, textier strain, interpreti straini, versuri in limba straina, etc)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ PIMP: O sa iti dau un exemplu. Anul trecut, atat Impact, cat si 3 Sud Est, au avut inscrise piesele ,,Love or I die", respectiv ,,Vorbe care dor" (versiunea Italiana) in Selectia din San Marino. Oricare din ei ar fi mers ar fi avut votul meu si al multor romani, deoarece, cel putin in cazul Impact, stiam piesa pe dinafara.
    Alt exemplu ar fi in 2006, cand am votat Republica Moldova doar pentru ca piesa era difuzata in heavy-rotation la noi si pentru ca era Arsenium. Nu mi-a pasat ca au falsat, m-am uitat la cracii Nataliei toata piesa si n-am auzit cum au interpretat :)) :)).
    Si inca un exemplu, in 2005 Elvetia a primit 12 puncte de la Estonia, pentru ca Vanilla Ninja erau estonience.
    Reprezentantele Irlandei nu au nicio legatura cu Lituania.
    In Selectia Irlandei a fost o fata care era din Letonia, cu o piesa compusa de fratele ei (tot leton). Au terminat pe 2.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Reprezentantele Irlandei nu au nicio legatura cu Lituania."
    Cata vehementa ... =))
    Sincer macar ai incercat sa te documentezi putin sau ai aruncat-o asa direct? :))
    Asta Mileriene tipa de la tobe din Black Daisy e lituanianca.
    Si culmea mai e si destul de cunoscuta in Lt. A cochetat cu mai multe formatii de acolo. (Face parte din "Nojus" si a mai colaborat cu "Vynas", "Svaras409", ""Avenue", etc).
    Eu zic ca totusi e o legatura :P.
    Ok si tot nu mi-ai raspuns la intrebare. Daca ai asigurate 12 puncte macar de la tara din care provine artistul (desi daca anul trecut s-ar fi dus Biondo am fi luat multe puncte si din celelalte tari scandinave) de ce nu esti de acord cu trimisul artistilor straini la Eurovision? Stiu ca nu ai vrut sa ajunga la editia anterioara suedezii din selectia noastra nationala.

    RăspundețiȘtergere
  6. De fapt "copycat" inseamna "copie la indigo" si probabil ca ati remarcat ca scopul acestui act e sa satirizeze comportamentul muzicienilor contemporani de a se copia intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ PIMP: Am verificat pe Wikipedia, dar nu am luat fiecare solista de Black Daisy ca sa verific. Ok. Imi cer scuze! Daca e cunoscuta in Lituania, va primi 12 puncte de acolo. Vezi cum a fost si la noi cu Republica Moldova. Cand au trimis artisti cunoscuti si in Romania le-am dat 12 puncte, cand au trimis-o pe anonima Geta Burlacu, le-am dat doar 10 puncte.
    De ce am fost impotriva lui Biondo? Pentru ca aveau o piesa foarte buna care avea sanse chiar si la victorie, iar Dan Popi a spus ca daca Biondo va castiga Eurovisionul pentru Romania atunci atat Cat Music, cat si Roton si Media Pro, nu stiu da si Universal Music Romania ar fi dat faliment. Si problema e ca eu ascult foartte multa muzica romaneasca si ce m-as fi facut? Spre exemplu daca imi dai sa aleg intre un concert Madonna si un concert Senzual aleg a doua vasrianta. pur si simplu imi place muzica romaneasca.

    @ Georgeta: Multumesc pentru corectie, o sa modific! Te mai astept pe blog!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar care ar fi fost motivul pt care ar fi dat faliment atatea case de discuri? Oricum in fiecare an SN are un singur castigator, deci in cel mai fericit caz o singura casa are semnat un contract cu castigatorul/castigatorii, restul "o iau in mana" ca sa spunem lucrurilor pe nume. Din contra, mai degraba dai faliment cand castiga un interpret care incheie un parteneriat cu unul din rivalii tai directi de pe piata romaneasca decat daca ar castiga un strain cu o intelegere semnata tot in afara granitelor tarii. E lucru stiut ca nu suntem buricul pamantului in materie muzicala, deci nu inseamna neaparat o umilinta sa castige SN niste intrusi veniti de pe alte meleaguri. In schimb actiunile ti se prabusesc daca alta casa de discuri din Romania obtine prin interpretii promovati succese mai mari, inseamna ca atunci e o problema la tine, fie ca nu stii sa iti alegi artistii in care sa investesti fie ca nu stii cum sa ii promovezi. Cat despre aceste case de discuri, daca vor in continuare sa mai existe sa puna mana sa isi oblige artistii talentati sa participe la Eurovision, nu sa traiasca din mila celor care pun botul la orice zvon apocaliptic. Daca ar fi concurat Biondo contra celor de la O-Zone, Voltaj, Morandi sau mai stiu eu care alt nume mai de Doamne'ajuta atunci as mai fi inteles ca nu au ce cauta strainii la Eurovision. (ma rog si fiecare din acele nume enumerate sa fii trimis cea mai buna piesa, nu rahaturi asa cum au facut anul acesta Ackent si Connect-R, probabil pt ca acelea erau singurele piese de 3 minute si era prea mare lenea sa mai modifice pe ici pe colo la o alta melodie ca sa se incadreze in limita de timp ).
    Mergand pe acelasi principiu de salvare a muzicii romanesti, de ce nu il votezi la Moscova pe maestrul Elfimov? Doar e in interesul caselor de discuri ca Romania sa obtina o clasare cat mai buna la Eurovision. Deci e logic ca nu e bine sa ne taiem craca de sub picioare votandu-ne adversarii cei mai periculosi, indicat ar fi sa dam puncte celor mai slabi. ;)
    Corect, tre pastrat specificul national, traditia etc. Dar wow ... atunci cum se face ca din creatiile muzicale autohtone aparute in ultimele 7-8 luni (ma refer la cele care iti plac tie) peste 50% au versuri scrise in limba engleza iar ritmurile sunt inspirate din compozitiile artistilor de renume mondial (care culmea nu sunt din Romania). Asa ca daca tot e sa te duci la un concert, mai bine te duci sa o vezi pe Madonna decat sa le vezi pe cele de la Senzual cum chinuie limba engleza si cum copiaza fidel cine stie ce compozitie externa.

    RăspundețiȘtergere
  9. @PIMP

    În 2006, Elveţia a trimis la Eurovision o formaţie numita six4one care era formata din 6 artişti din 6 ţări diferite şi au sfârşit pe locul 16 cu 30 de puncte ;-) Aşa că nu ţi se verifică teoria.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare normal sa se intample lucruri ca acesta. Lucian sustine ca daca trimiti un strain iei 12 puncte de la tara din care provine indiferent de compozitia aleasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ PIMP: Cred ca Dan Popi se referea la faptul ca daca Biondo va castiga ESC pentru Romania, atunci lumea nu va mai cumpara albume originale deloc. Mie imi place o piesa de la trupa Senzual si e in romana si se numeste ,,Cine, cine".
    Pai daca aia de la Six4one erau anonimi in tarile lor, normal ca nu au primit pncte. Dar daca Morandi, Andreea Balan, Stefan Banica sau Loredana ar reprezenta Islanda (de exemplu) cu o piesa slaba, tot ar primi 12 puncte de la Romania.

    RăspundețiȘtergere
  12. hm, e doar rock and roll , mai degrabă seamănă cu stray cats

    RăspundețiȘtergere