Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

joi, 15 mai 2008

Crush & Alexandra va spun Hello



Hello este cel mai bun album din Romania dupa parerea mea. Piesele nu seamana deloc intre ele si sound-ul este bestial.
Vom analiza fiecare piesa in parte:



1. Inima mea - primul extras pe single de pe album are un sound aparte, uuuuu-hu-hu, videoclipul insa nu prea imi place, prea multi chinezi pe acolo.



2. Cu tine in rai - acesta este urmatorul single, asa ca voi vorbi despre el intr-un viitor articol




3. M-am pierdut - piesa pe care eu mi-o doream ca single, e agresiva, sound demential




4. Saizeci - o piesa foarte ritmata, cu versuri pe inteles, ar fi putut sa aiba impactul pe care l-a avut ,,Aprinde dragostea"




5. Please you (feat. Marius Nedelcu) - singurul featuring de pe album e super, imbinarea vocilor, iar Marius chiar are voce




6. I feel love - nu stiu ce are piesa asta dar nu pot retine decat refrenul din ea




7. Hello - al doilea single de pe album, cea mai buna piesa de pe album, Maruta spunea ,,eram in masina cand am auzit-o prima oara...si credeam ca e o melodie straina, asta pana cand a aparut vocea Alexandrei", cred ca e cea mai buna piesa din Romania la ora actuala



8. Don't break my heart - aici nu pot spune multe, melodia Nicolei e dupa parerea mea cea mai buna melodie trimisa de Romania la Eurovision, vocile Nicolei si Alexandrei sunt aproape la fel - foarte puternice, o sa-i laud totusi pe baietii de la Crush pentru cum au modernizat melodia




9. NSL - o piesa foarte buna, mi-a atras atentia la prima ascultare a albumului




10. Who want's to live forever - al doilea cover de pe album, aici as fi ipocrit daca as spune ca Alexandra e mai buna decat Queen, asa ca ma abtin




11. Heartbreacker - aici nu inteleg ceva, piesa aceasta este versiunea in engleza de la ,,Inima mea", oare de ce nu-mi place la fel de mult?




12. 2nite we'll rise - versiunea in engleza de la ,,Cu tine in rai" suna foarte bine, era un posibil hit, un prieten de-al meu, Mihai e innebunit dupa versurile acestei melodii: ,,I don't have to justify the way I live my life"

Regii videoclipurilor bune au dat-o in bara

Sistem era trupa care facea cele mai bune videoclipuri.
Oare ce s-a intamplat?



Pentru filmarea videoclipului trupa Sistem s-a urcat pe o cladire. Nu orice cladire, ci un hotel inalt si neterminat. Butoaiele plus multe cabluri si alte tipuri de aparatura au urcat si ele. Singurul mijloc de transport catre acoperisul situat cam pe la etajul 15 al unui bloc normal era un lift exterior. Iulian Moga si echipa sa, Natalia Barbu si cativa jurnalisti mai curajosi au fost, de asemenea, in varful Bucurestiului.

Scenariul pe care l-a gandit Iulian Moga pentru `Atingerea ta` are in prim-plan un personaj supranatural care zboara, pluteste, leviteaza, parcurge kilometri pentru a gasi... ceva. Cautarea ia sfarsit cand `ingerul` gaseste o cladire inalta de unde se aude muzica. Natalia urca in alergare pe cladire si acolo se intalneste cu Sistem. Asa ia nastere muzica.

Videoclipul `Atingerea ta` se doreste a fi o parabola a cautarilor urbane din viata de zi cu zi, in spiritul Sistem, o imbinare de forta cu armonie, de gingasie cu hotarare. O posibilitate de impacare cu sinele este muzica. Iata solutia propusa de Iulian Moga si Sistem.

Costumele in care au filmat Zoli, Cici, Phlo, Robi si Nashu poarta semnatura lui Stefan Musca, un celebru designer roman, care are in portofoliu, printre altele vestimentatia din filmul `Tomb Rider`.

Piesa este foarte buna, este preferata mea de la Sistem dupa Departe de tine si Never, pacat ca nu are videoclipul care-l merita