Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

luni, 18 mai 2009

Mi-e scarba de presa din Romania

Mi-e scarba de presa din Romania pentru ca nu stie decat sa arunce cu noroi. Ce-i intereseaza pe ei ca Elena a cantat perfect la Moscova? Ei s-au uitat pe clasament si au zis ca nu are voce. Ma enerveaza ca apar diversi ziaristi care nu au treaba cu Eurovisionul si scriu o stire de genul ,,Moga acuzat de plagiat pentru piesa Sunny days" si sustin o prostie cum ca Elena daca termina pe locul 12 la anul Romania se califica direct in finala. Dezinformatilor, va informez eu daca vreti. Nici daca termina pe locul 2 nu ne calificam direct in finala in 2010.
Pe voi nu v-au invatat in facultate sa verificati informatia inainte? Adica daca un tabloid din Marea Britanie a scris ca Elena a facut playback, voi n-ati mai verificat si ati tradus-o ca atare.
In acelasi timp la ,,televiziunea poporului", Monica (ex-Candy) spunea ca piesa ,,The balkan girls" este de rahat. Auzi draga? De cand s-a despartit Candy tu ce ai mai facut? Ca pe Giulia si Claudia le-am tot auzit cantand, iar pe Selena am tot vazut-o in telenovele. Tu cu ce te ocupi? Chiar esti in stare sa etichitezi o piesa cum vrei tu?
Sa nu uitam dragi jurnalisti ca in 2006 dupa ce Mihai Traistariu a castigat Selectia Nationala ati dat in el din toate partile, fiindca nu a mers Akcent. Cand a luat locul 4 la Atena a primit vreo scuza din partea dumneavoastra?
Tot dumneavoastra criticati juriul cum ca ne-a bagat-o pe Elena pe gat si le-a refuzat biletul spre Moscova fetelor de la Blaxy Girls. Adica a decis numai juiriul sau cum? Elena a fost favorita a doua a publicului, ca daca era a sasea favorita nu mai mergea la Moscova chiar daca se dadea juriul peste cap.
Intre timp Marius Nedelcu declara ca nu participa din cauza scandalului. Pai daca nu stiti decat sa dati in cap , normal ca artistii in voga din Romania nu participa la Eurovision.
Anul trecut Nico si Vlad au luat locul 20, dar au primit premiul pentru cea mai buna piesa din concurs si premiul pentru cel mai bun videoclip. Ati vazut decat partea proasta a lucrurilor si i-ati criticat intr-una, cele doua premii fiind egale cu 0 (zero) pentru dumneavoastra.
Acum veniti si ne spuneti ca in Romania se promoveaza doar prostul gust si piese comerciale. Dar dumneavoastra ce promovati? Pe Tarky, Sexxy Braileanca, Nikitta, Naomi si Magda Ciumac? Pai hai sa-i trimitem pe astia la anul ca daca ia ultimul loc ii aplaudati.
Eu asta am avut de spus si vreau sa va rog sa aruncati un ochi peste presa sarba care dupa ce Serbia nu s-a calificat in semifinala a scris pur si simplu ca a fost o competitie acerba cu piese foarte bune si de acea nu s-au calificat. Nu ar fi mai bine?

12 comentarii:

  1. Ar fi mai bine sa nu`ti mai expui doar parerile tale, ci si a celorlalti. Textul piesei "The Balkan Girls" a demostrat, intr`un fel, ca fetele din Balcani sun tarfe. Vocea Elenei a fost singurul lucru bun. Sa nu mai comentam costumatiile si show`ul , care au fost la un nivel fff scazut . :|

    La Eurovision trebuie trimis ceva nou, o piesa mai speciala , nu trebuie facute piese identice cu cele care au fost favorite in anii precedenti. Blaxy Girls aveau o piesa ff speciala, ceva nou, care pana acum nu a fost la Eurovision si avantajul lor era ca la o varsta atat de mica erau in stare sa faca un show pe cinste, care ducea pana la lacrimi, cum Elena NU a fost in stare nici macar sa scoale publicul in picioare.

    Rusinee` !!

    Elena nu a meritat sa ajunga la Eurovision ! Juriul le`a descalificat pe cele de la Blaxy Girls , nu mai incerca sa`i iei apararea Elenei ca nu merita. Nu s`a pregatit deloc pt Eurovision. Singurul ei atu e ca are voce , ca in rest... Si presa zice bine ce zice in 80% din cazuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie Elena nu mi-a fost prea simpatica dar cred ca si-a dat silinta la Eurovision. Mai tare m-a deranjat atitudinea ei, interviurile acordate presei in care declara ca ea a cantat perfect. Ca fanii o iubesc..ca toata lumea o apreciaza. Putina modestie nu cred ca i-ar strica

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu ii iau apararea Elenei vreau doar sa nu li se mai dea in cap artistilor de la Eurovision. Eu si daca Fernando de la Caransebes ar fi patit la fel la Eurovision as fi scris articolul asta. Sa zicem ca Fernando de la Caransebes ar fi fost anul acesta si nu s-ar fi calificat nici macar in finala. Iata ce articol as fi vrut eu sa citesc in presa: ,,Aseeara a avut loc prima semifinala Eurovision 2009, iar reprezentantul Romaniei, Fernando de la Caransebes nu a reusit sa se califice in finala de sambata. Motivul a fost faptul ca in aceasta semifinala au participat piese foarte bune printre care piesa Islandei sau a Bosniei & Herzegovina". Presa tot spunea ca daca Elena termina in primii 12, Romania ar fi mers direct in finala la anul, cea ce nu este adevarat. Nici macar locul 2 nu merge direct in finala la anul.
    Blaxy Girls nu au fost descalificate de juriu, au fost punctate slab. Dar Elena a fost a doua favorita a publicului, deci daca Blaxy Girls nu ar fi participat Elena ar fi casrtigat si votul publicului. Piesa Rusiei a fost tot despre mama si mesajul a fost mult mai puternic. Eu daca as fi fost strain si as fi avut de ales intre piesa rusoaicei sio piesa fetelor de la Blaxy Girls as fi ales piesa rusoaicei, deoarece versurile erau mai emotionante.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Blogvedete: Elena n-a zis niciodata ca ea "canta perfect". Normal ca a aratat incredere in propriile forte, ce voiai? Sa fie ca un miel dus la taiere?
    Totul a tinut de votare, nicidecum de modestia ei, de prestatia ei (care a fost excelenta) ...nici macar de fani.

    @Anonim: Du-te nene cu tot cu Blaxy. Departe de tot. INDIFERENT DE ARTIST Europa nu va vota niciodata Romania daca intregul concept trimis acolo nu va fi genial.

    RăspundețiȘtergere
  5. L`as ruga pe cel care a comentat mai sus sa se incadreze in limitele bunului simt si sa respecte parerile altora. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Crusher problema presei din Romania nu o reprezinta lipsa bunului simt, ci lipsa de profesionalism. Era perfect normal sa fie criticat rezultatul Romaniei atat timp cat a fost cel mai slab din 2000 pana in prezent (e drept, anul trecut ne-am clasat pe 20 dar macar Nuco si Vlad au primit oarece distinctii). Intotdeauna scandalul se vinde mai bine decat o poveste de succes, pana la urma o paine trebuie sa manance si jurnalistii. Pacat in schimb ca presa nu stie cum sa imbrace aceste critici, n-ar fi fost nicio problema daca se preciza clar ca din cauza faptului ca nu am castigat concursul nu avem asigurate biletele pentru finala de anul viitor. In rest te inseli in multe privinte: Nu jurnalistii care "n-au treaba cu Eurovisionul" l-au acuzat pe Moga de plagiat, ci ei doar au preluat opiniilor altora care au facut acest lucru. Cel care a redactat articolul nu are niciun merit in afara de a fi scris ca X a declarat " ". Atat timp cat exista aceasta nisa a presei de scandal este normal sa apara in cotidiane si parerile avizate ale unor persoane care semnaleaza anumite nereguli (sau posibili nereguli). Din nou acuzi aiurea presa si pt acea stire preluata din Marea Britanie. Ce sa verifice?! Intr-adevar articolul original exista si poate fi accesat si pe internet. Nu vrei sa intelegi un lucru, presa nu este un justitiar, ea doar relateaza fapte, evenimente sau prezinta parerile unor anumite persoane. Nu era de datoria presei sa afle daca a facut sau nu playback Elena Gheorghe. Nu are rost sa arunci aiurea cu noroi, mai ales ca a doua zi de la aparitia articolului, tot in presa scrisa a aparut si declaratia Elenei in care neaga acest lucru. Deci a fost oferit inclusiv dreptul la replica, asa ca nicio problema. Alt aspect: nu este nimic gresit in a spune ca "Romania a trimis la Eurovision a doua favorita a publicului gratie votului juriului" Nimic mai adevarat. Nu e nimic gresit nici a spune ca juriul le-a refuzat biletul spre Moscova fetelor de la Blaxy Girls. La Selectia Nationala exista 2 factori de decizie publicul si juriul. In momentul in care publicul a desemnat castigatoare o trupa si juriul trimite pe altcineva, e adevarat ca juriul nu le-a dat biletele spre Moscova atat timp cat daca n-ar fi contat votul juriului ar fi plecat cele de la Blaxy Girls!? Ideea era alta aici. Nu aceea ca s-ar fi tras anumite sfori sa castige Elena Gheorghe ci ca atat timp cat juriul va vota a doua favorita a publicului aceasta va pleca mai departe. A fost un un manifest in presa pt a mai diminua puterea juriului in favoarea publicului.Ceea ce pe de-o parte e normal, atat timp cat Eurovisionul nu e destinat special Monicai Anghel, Aurei Urziceanu si celorlalti membrii ai juriului, ci publicului larg.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici in privinta prostului gust nu ai dreptate in totalitate. E normal ca in Click!, Libertatea sau mai stiu eu ce alte ziare cu tiraj mare sa citesti articole despre Sexxy Braileanca, Naomi si Magda Ciumac atat timp cat acestea se adreseaza publicului larg in mare masura amator de umor ieftin (oriunde in lume majoritari nu sunt cei din elita, oamenii cu un nivel de educatie ridicat, etc ci acei telespectatori fideli ai "televiziunii poporului". Asa ca daca asta se cere, asta prezinta ziarele si posturile tv). Mi-as fi pus problema promovarii prostului gust daca in "Dilema Veche" as fi citit despre implicatiile sociale a nerezolvarii cazului Elodia sau daca in "Convorbiri literare" as fi vazit un interviu cu Magda Ciumac despre sursele de inspiratie care au stat la baza compunerii versurilor pentru maneaua pe care o va inregistra alaturi de Nicolae Guta. Asa cum daca te duci la opera sa spargi seminte in timp ce asisti la spectacol nu reusesti sa castigi respectul celor din jur, la fel nu ai cum sa imprezionezi publicul celui mai popular concurs muzical european, Eurovision, daca trimiti pe scena 5 fete ,ca sa fiu mai diplomat, imbracate mai sumar decat celelalte prezente feminine care au urcat pe scena in cazul primelor 2 clasate si cu o piesa care nu iese cu nimic in evidenta in afara de versurile care fac referire la faptul ca fetelor din Balcani le place sa bea gin si sa flirteze in club. Mai depinde si unde promovezi prostul gust.

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim: daca parerea ta este ca "Elena a demonstrat , intr-un fel, ca toate fetele din Balcani sunt tarfe" ... nu vreau sa-ti respect parerea na. Ce-ai sa faci?

    Punem pariu ca in cazul in care Elena castiga, faceai parte din cei care o felicitau, fara sa mai comentezi nimic?
    Fatarnicie nene! Ma lasi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu o felicitam . Probabil eram mandra de rezultatul Romaniei, dar in acelasi timp imi parea extrem de rau ca piese muuuult mai bune ca Azerbaijan, Turcia, Norvegia nu s`au clasat mai sus.

    Si in legatura cu fetele din Balcani, invata tu engleza si incearca sa tarduci versurile piesei, care sunt extrem de usurele si pun intr`o lumina proasta balcanicele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Stii bine ca ESC nu e o competitie a pieselor. Asa ca Turcia degeaba vine cu o piesa nemaipomenita daca Hadise dezamageste live intr-un mare fel. Macar a noastra a cantat corect de la cap la coada.

    In fine...daca in piesa spune ca vrea sa mearga cu motocicleta pe luna nu cred ca ai s-o iei de buna :D
    In fine...lasa ca la anul ai sa vezi ca tot asa nu facem nimic indiferent de reprezentantul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu sper ca la anul sa facem totusi ceva, sa repetam performanta celor de la sistem sau a lui mihai .

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Tadas: Eu cand am zis de presa ca nu are treaba cu Eurovisionul cand l-a acuzat pe Marius Moga de plagiat, am zis asta deoarece ei nu s-au interesat daca Marius Moga a compus piesa ,,Sunny days". Piesa ,,Sunny days" a fost compusa de Play & Win si nu de Marius Moga. Anul trecut au dat in Nico si Vlad ca au luat locul 20, desi au primit premiul pentru cea mai buna piesa. Eu daca scriam articolul, in loc de ,,Dezastru la Belgrad" as fi scris ,,Timbaland si Danna International l-au premiat pe Andrei Tudor". In martie can piesa ,,Pe-o margine de lume" a primit premiul pentru cel mai bun videoclip nu am vazut nicio stire in presa despre asta. Din cauza ca presa tot critica locurile slabe obtinute la Eurovision artistii tineri si cunoscuti din Romania se feresc sa participe, ai vazut declaratia lui Marius Nedelcu si a lui Radu (Crush & Alexandra Ungureanu\Stereosonic).

    RăspundețiȘtergere