Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

duminică, 17 mai 2009

Alexander Ryback - castigatorul Eurovision 2009



Alexander Ryback a castigat Eurovision 2009 pentru Norvegia cu piesa ,,Fairytale" la o distanta mare de locul 2 ocupat de Islanda. Romania a terminat pe locul 19, insa eu nu am ce sa-i reprosez Elenei care s-a prezentat impecabil. Azerbaidjanul a terminat pe 3, Grecia pe 7, Bosnia & Herzegovina pe 9 si Republica Moldova pe 14. Eu sunt per-total multumit de aceasta editie a Eurovisionului.
Norvegia a avut pachetul complet. Un baiat simpatic, carismatic si cu o voce destul de buna. Piesa este un up-tempo cu iz traditional.

1. Alexander Ryback - Fairytale (live in Finala Eurovision 2009):



2. Alexander Ryback - Fairytale (live in Semifinala 2 Eurovision 2009):



3. Alexander Ryback - Fairytale (live in Selectia Nationala din Norvegia):

2 comentarii:

  1. Din toata editia asta a Eurovisionului un lucru n-am inteles: care a fost rolul juriului?! Pana la urma punctele s-au impartit in continuare frateste intre vecini. Mi s-a parut deplasat acel schimb de 12 puncte intre Moldova si Romania, apoi cele 12 puncte date Spaniei de catre Andorra,si idem pt Grecia - Cipru(as putea invoca si schimbul de puncte intre tarile nordice, dar tinand cont ca atat Norvegia cat si Islanda au avut super piese, nu stii in ce proportie punctele au fost acordate pe ochi frumosi si cat pe merit. Macar in Scandinavia s-a vazut ca Suedia cu o piesa oarecum nepotrivita pt Eurovision a fost taxata destul de serios de vecini. Apoi in tarile ex-iugoslave era normal ca Bosnia sa ia punctaj mare atat timp cat balada era superba, iar versurile puteau fi descifrate doar de vorbitorii de sarba). Cat despre romani un lucru e cert: daca noi niciodata nu acordam 12 puncte piesei castigatoare, ce sanse sa avem sa alegem la selectia nationala o melodie care sa aiba impact puternic in Europa, atat timp cat gusturile noastre difera de cele ale restului Europei ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Tadas: Chiar nu inteleg. Juriul a continuat schimbul de voturi. Totusi, daca ne uitam la voturile juriului nostru observam ca acesta a acordat 12 puncte Islandei, 3 puncte Norvegiei si 1 punct Azerbaidjanului. Aici e greseala TVR. In momentul in care observa ca un juriu acorda 3 puncte piesei castigatoare si 1 punct piesei de pe locul 3 ar trebui sa elimine juriul din Selectia Nationala. Alt caz penibil a fost in 2002 cand Romania a avut 100 % juriu si acesta a acordat 0 puncte primelor doua clasate Letonia si Malta. Atunci am fost singura tara care nu am acordat niciun punct Letoniei si Maltei.

    RăspundețiȘtergere