Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

luni, 16 martie 2009

Eurovision 2009: Semifinala 1

1. Muntenegru
2. Republica Ceha
3. Belgia
4. Belarus
5. Suedia
6. Armenia
7. Andorra
8. Elvetia
9. Turcia
10. Israel
11. Bulgaria
12. Islanda
13. Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei
14. Romania
15. Finlanda
16. Portugalia
17. Malta
18. Bosnia & Herzegovina

A. Se califica sigur: Suedia, Armenia, Turcia, Israel, Romania, Malta, Bosnia & Herzegovina
B. Se bat pentru calificare: Republica Ceha, Elvetia, Islanda, Finlanda, Portugalia
C. Nu se califica: Muntenegru, Belgia, Belarus, Andorra, Bulgaria, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei
D. Preferata mea: Romania
E. Cea mai groaznica piesa: Belgia
F. Cum as acorda eu punctajul:

12 - Romania
10 - Bosnia & Herzegovina
8 - Turcia
7 - Andorra
6 - Muntenegru
5 - Islanda
4 - Finlanda
3 - Malta
2 - Elvetia
1 - Suedia

6 comentarii:

  1. Mai degraba se opreste Romania in semifinala decat Islanda. Cat despre Finlanda si Portugalia la fel greu de crezut de raman pe dinafara. Intr-adevar Finlanda are o piesa superextracomerciala dar nu toti cei care voteaza la Eurovision intra zi de zi pe ESCtoday sa vada ce videoclip, ce varianta a melodiei a mai scos fiecare participant. Pt multi va fi in prima auditie "Lose control", iar la o prima vedere da chiar bine piesa nordicilor. Portugalia cam aceesi situatie, piesa simpla, pe care o poate interpreta cam oricine, in schimb linia melodia placuta si genul acela de melodie pe care il retii dintr-un calup de piese cum va fi la Eurovision ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai bun lucru care i s-ar putea intampla Romaniei ar fi sa se calfice Republica Ceha. Macar pt cateva zile, de cate ori europenii vor auzi cuvantul "tigan" se vor gandi mai intai la cehi, abia apoi la romani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa pui Romania drept calificata sigur si Elvetia la "se bate pentru calificare"?! Ca strain nu vad vreun motiv sa votezi Romania. La selectia nationala ne-a prostit Elena pe toti pt ca s-a dezbracat, dar daca la Moscova zice ca nu mai aplica faza cu schimbatul rochiilor adio voturi. La capitolul vizual nu o sa mai impresioneaze deloc. Elena nici macar nu stie sa zambeasca pt a se faca placuta auditoriului, zici ca cineva o obliga sa se urce pe scena si sa interpreteze melodia. Cum comunica Hadise cu publicul si cum o face Elena ... si cica mai sunt si concurente directe aceste 2 piese, intrucat in mare masura vizeaza acelasi public tinta. In rest ce mai poti spune despre piesa Romaniei: versuri praf (pe langa faptul ca fetelor balcanice le place sa bea - versul acela cu gin tonic and lime -, nu iti mai transmite nimic cantecul), interpretare varza, nici nu incepe bine melodia ca deja Elena si incepe sa falseze cu acel prim refren. Nu trebuie sa fii expert in muzica pt a vedea ca inceputul e mult sub asteptari. Am zis ca punem Balkan in loc de Romanian ca sa prinda mai bine la public, dar chiar sunt curios ce efect va avea.In continuare sarbii, muntenegrenii, albanezii, slovenii, bosniecii si croatii se vor vota intre ei, iar Grecia nu ne va vota oricum (puteam sa punem si "The Greek Girls"). In rest sunt curios cate scandinave vor fredona "The Balkan Girls Like To Party Like Nobody". Mai bine ii puneai pe "gandaci" in locul Romaniei, cu siguranta ar merita mai mult sa se califice.

    RăspundețiȘtergere
  4. Voi v-ati gandit ca pornim cu 18 puncte avans? 8 de la Andorra si 10 de la Spania.
    Nu vad cine ar putea vota Portugalia. Anul trecut au avut o piesa mult mai buna si nu au facut mare lucru in finala. Cu o piesa atat de simpla cum e ,,Todas as ruas do amor" ai nevoie si de vecini si de populatie dezradacinata, cea ce Portugalia nu are.

    @ Jimmy: Daca te uiti in urma eu am spus ca piesa Elvetiei e mai buna ca cea a Romaniei. Dar in afara de fanii brit-pop cine crezi ca voteaza Elvetia? E o tara independenta 100 % care niciodata nu a primit voturi de la vecini, nici macar cu DJ Bobo, iar populatie dezradacinata nu are. Nu e de ajuns sa ai o piesa buna. Trebuie sa ai si vecini si locuitori in alte tari ca sa faci treaba la ESC.
    Elvetia sa zicem ca va primi voturi de la fanii genului brit-pop si cam atat, pe cand Romania, pe langa cele 18 puncte de care am spus, mai are si alte tari de la care sa primeasca puncte (Israel, Turcia, Portugalia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei) si are piesa destul de comerciala ca sa primeasca cate 1-5 puncte din fiecare tara care voteaza.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vor califica : Turcia, Malta, Romania, Bosnia & Herzegovina, Islanda, Suedia, Armenia, Elvetia si Bulgaria si wildcard de la juriu : Belgia sau Israel

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce ne-ar da Andorra 8 puncte? Nu traiesc deloc multi romani acolo. Pana acum Andorra (cand nu dadea 12 puncte Spaniei) aprecia piesele originale. Iar voba aia piesa ca a noastra gasesti pe orice drum care duce la Eurovision. Daca tot le plac piesele ritmate intrepretate de fete, mai degraba ar vota Turcia decat Romania, care se pare ca place mai mult (cel putin daca ne luam dupa sondaje). Sigure sunt 10 puncte de la spanioli, in schimb Andorra va primi 12 din partea din partea aceleiasi tari. Suedezii vor schimba 12 puncte cu finlandezii si fiecare va acorda 10 Islandei. Macedonia, Bosnia si Muntenegru vor imparti si ele frateste ceva puncte. Belgia va da 12 puncte Turciei,etc. Daca e sa tinem cont de acele puncte cu care plecam din start, noi cu 8 puncte nu stam chiar atat de bine.
    Oricum nu la cele 10 puncte pe care le primesti "bonus" se decide calificarea, se vor califica tarile care vor reusi sa ia cat mai multe punctaje >=6 de la celelalte tari. Asa ca Elvetia care va fi votata doar de fanii brit-popului, cum spui tu, are mai multe sanse sa ia 6 puncte dintr-o tara decat Romania. Macar Lovebugs nu are concurenta pe acel segment de public, in schimb in genul abordat de Elena sunt mai multe piese din prima semifinala, asa ca se vor imparti voturile aici.

    RăspundețiȘtergere