Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

luni, 16 martie 2009

Eurovision 2009: Semifinala 2

1. Croatia
2. Irlanda
3. Letonia
4. Serbia
5. Polonia
6. Norvegia
7. Cipru
8. Slovacia
9. Danemarca
10. Slovenia
11. Ungaria
12. Azerbaidjan
13. Grecia
14. Lituania
15. Republica Moldova
16. Albania
17. Ucraina
18. Estonia
19. Olanda

A. Se califica sigur: Irlanda, Norvegia, Slovenia, Azerbaidjan, Grecia, Lituania, Republica Moldova, Ucraina
B. Se bat pentru calificare: Croatia, Serbia, Polonia, Cipru, Slovacia, Danemarca, Ungaria
C. Nu se califica: Letonia, Albania, Estonia, Olanda
D. Preferata mea: Azerbaidjan
E. Cea mai groaznica piesa: Letonia
F. Cum asa acorda eu punctajul:

12 - Azerbaidjan
10 - Grecia
8 - Cipru
7 - Slovacia
6 - Norvegia
5 - Lituania
4 - Irlanda
3 - Danemarca
2 - Polonia
1 - Ungaria

6 comentarii:

  1. Daca Lituania, Letonia, Estonia si Ucraina se voteaza intre ele, se califica toate fara probleme :)) Greu de inteles cum au picat toate tarile baltice in aceeasi semifinala. Date fiind circumstantele, zic ca Estonia ar trebui pusa mai degraba la "se bate pt calificare"

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar parca nu vad eu si Slovenia si Estonia la brat in finala, iar piesa Sloveniei e mai buna.
    Ucraina putea sa trimita si un cantec mut de 3 minute ca se califica la ce bafta a avut. Adica a picat cu tarile baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan si Republica Moldova si culmea, tocmai in semifinala aceasta voteaza si Rusia :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la urma era mai bun sistemul vechi decat acesta. Macar inainte aproape fiecare tara avea 2-3 vecini de nadejde de la care primea cel putin 8 puncte. Per total se compensa situatia. Anul acesta dezechilibrele vor fi si mai mari. Tari precum Ucraina au ramas in "familie" pe cand altii si-au pierdut partenerii de incredere exilati in cealalta semifinala. La editiile anterioare dadeai vina pe nesansa daca nu picai in semifinala cu vecinii tai, in schimb acum primii criticati sunt organizatorii intrucat pe unii ii favorizeaza in mod voit, pe cand altii trebuie sa se supuna rigorilor noilor reguli. Ca sa existe corectitudine ar trebui sa fie cate 10 serii de 5-6 piese din care sa se califica mai departe 2-3 in finala, cu sistemul actual intotdeauna unii vor avea in continuare un avantaj nedrept fata de ceilalti concurenti. Intr-adevar o schimbare in bine a fost introducerea juriului, dar mai e mult pana sa fie impacata toata lumea cu ideea ca Eurovisionul e un concurs corect. Pana una alta tari ca Austria, Monaco si altii care s-au retras din cauza faptului ca se simteau nedreptatiti ar trebui sa constientizeze ca in ultimii ani n-au avut nicio piesa care merita sa castige concursul. Daca vii cu o piesa extraordinara si iei minim 8 puncte de la fiecare tara castigi fara probleme, chiar daca nu primesti 12 puncte de la niciun vecin.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata ce propun eu:

    Semifinala 1 (nu voteaza nimeni, se califica toate, doar sa mai cante odata sa-i cunoasca Europa):
    - Tara gazda
    - Germania
    - Italia (daca participa)
    - Spania
    - Franta
    - Marea Britanie

    Semifinala 2 (se voteaza intre ele, se califica 4):
    - Elvetia
    - Austria (daca participa)
    - Polonia
    - Republica Ceha
    - Slovacia
    - Ungaria
    - Romania
    - Republica Moldova

    Semifinala 3 (se voteaza intre ele, se califica 6):
    - Portugalia
    - Grecia
    - Bulgaria
    - Albania
    - Andorra
    - Liechtenstein (daca participa)
    - Malta
    - Monaco (daca participa)
    - San Marino
    - Turcia
    - Cipru
    - Israel
    - Insulele Feroe (daca participa)
    - Gibraltar (daca participa)
    - Liban (daca participa)

    Semifinala 4 (se voteaza intre ele, se califica 2):
    - Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei
    - Bosnia & Herzegovina
    - Serbia
    - Muntenegru
    - Croatia
    - Slovenia

    Semifinala 5 (se voteaza intre ele, se califica 4):
    - Armenia
    - Azerbaidjan
    - Georgia (daca participa)
    - Kazahstan (daca participa)
    - Ucraina
    - Belarus
    - Rusia

    Semifinala 6 (se voteaza intre ele, se califica una):
    - Belgia
    - Luxemburg (daca participa)
    - Olanda
    - Irlanda

    Semifinala 7 (se voteaza intre ele, se califica 4):
    - Danemarca
    - Norvegia
    - Suedia
    - Finlanda
    - Islanda
    - Lituania
    - Letonia
    - Estonia

    RăspundețiȘtergere
  5. si nici atunci n-ar fi corect ... Kazahstanul va avea mai multe sanse decat celelalte tari: poate participa si la Eurovision si la Asiavision :))
    Groenlanda poate participa la Eurovision ? :)) Am vazut ca ai zis Insulele Faroe (daca participa), statutul Groenlandei e acelasi, tot de Danemarca apartine.
    Oricum pana sa castige Eurovisionul Groenlanda si sa se organizeze finala in Nuuk, astept sa faca minunea Andorra. As vrea sa vad prima finala Eurovision organizata intr-un bar (cred ca acela in care s-a desfasurat finala nationala e si singurul din tara :)) ).
    Lasand gluma la o parte, ar fi ideal un sistem asa cum ai propus tu. Daca aplici acest proces de selectie in semifinale macar poti fi sigur an de an ca ai o finala de calitate. Toata lumea ar avea de castigat.(Tele)Spectatorii ar fi fericiti pt ca asista la un spectacol de calitate, televiziunile ar castiga mai multi bani de pe urma ratingului si banilor veniti din smsuri/telefoane din partea unui public mai numeros. La organizarea de acum, cel putin 3-4 piese care ar merita sa intre in finala o dau in bara din cauza reciprocitatilor dintre unele state. Eu unul prefer sa vad cat mai multe tari participante la Eurovision. Cu cat mai multi participanti, cu atat mai mari sansele ca sa ai o finala si mai buna. Daca s-ar opta pt solutia propusa de tine, s-ar reintoarce din start 2 tari: Austria si Monaco, plus ca ar fi toata lumea multumita. Daca unele tari se simt nedreptatite la fiecare editie este firesc sa scada si interesul pt Eurovision, imiplicit si calitatea concursului si degradarea ideii de competitie in care castiga cel mai bun. Solutia ar fi relativ simplu de implementat, important e sa existe si vointa organizatorilor de a rezolva o data pt totdeauna aceasta problema care afecteaza an de an reputatia acestei competitii prestigioase.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Paul: Eu am pus Insulele Feroe si nu Groenlanda, deoarece Insulele Feroe au echipa nationala de fotbal. I-am batut noi cu 1-0 in toamna :)) :)). Groenlanda nu are echipa nationala separata de Danemarca.
    Sunt curios cum ar fi daca n-ar participa Marea Britanie si ar participa Anglia, Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord. S-ar califica toate direct in finala? :)) :))

    RăspundețiȘtergere