Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

joi, 19 februarie 2009

Eurovision 2009 Grecia: Sakis Rouvas - This is our night

Piesa: This is our night
Muzica: Dimitris Kontopoulos
Text: Craig Portelis, Cameron Giles-Webb
Interpret: Sakis Rouvas
Limba: Engleza
Traducere: Aceasta este noaptea noastra



In sfasrsit s-a intamplat! Din vara trecuta de cand ERT a anuntat ca Sakis Rouvas va reprezenta Grecia la Eurovision, toti asteptam piesa cu sufletul la gura.
Extraordinara piesa! Sa nu va aud acum ca e plagiata dupa piesa Stop a lui Catalin. Desi refrenurile sunt identice ca partitura, totul este o simpla coincidenta. Ambele piese au fost compuse in decembrie si niciun compozitor nu stia de existenta celeilalte piese, deci e doar o telepatie intre Dimitris Kontopoulos si Eduard Carcota.
Sakis Rouvas a mai reprezentat Grecia la Eurovision 2004, unde a ocupat locul 3 cu Shake it. De asemenea el a fost co-prezentator la Eurovision Atena 2006.
Sakis vine sa-si ia revansa si cred ca va reusi. Va spun in proportie de 99 % (nu zic 100 % ca n-as mai avea ce comenta la celelalte piese) ca aceasta este piesa care va castiga Eurovision 2009. E o combinatie perfecta intre electro-pop si dance, cantata de un baiat cu voce buna. Eu o sa votez 100 % aceasta piesa, care este preferata mea pana acum.
Tin neaparat sa laud ERT pentru finala organizata. Parca ar fi fost marele show, cu Kalomoira, Christina Metaxa, Hadise, Jade, Andrea Demirovic, Petr Elfimov si Chiara. Ce pacat ca Elena a refuzat invitatia de a canta acolo.

Semifinala in care participa: 2
Predictiile mele:
Semifinala: locurile 1-2
Finala: calificata 100 %; locurile 1-2; posibila castigatoare
E mai buna ca piesa Romaniei? Da

12 comentarii:

  1. Vrei sa spui ca daca la noi Selectia Nationala era castigata de Catalin aveam asigurat un loc in Top 5? :)) Daca piesele sunt identice, ce altceva are in plus grecul fata de moldovean? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai eu n-am zis ca piesele sunt identice, am zis ca doar refrenurile sunt identice.
    Are multe lucruri Sakis in plus fata de Catalin:

    1. Cariera internationala
    2. Experienta la Eurovision
    3. Faptul ca reprezinta Grecia si nu Romania
    4. Faptul ca multi isi vor aduce aminte de prestatia din 2004 si de modul in care a prezentat Eurovision 2006
    5. Pronuntie mai clara in Engleza

    Cred ca se aseamana doar la carisma, ambii avand carisma din plin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Huo...sper sa se impiedice pe scena, sa raguseasca inainte de concurs sau sa-si prinda degetul la usa :))
    Glumesc, mie nu-mi place dar nici nu-mi displace. Il consider mai bun pe Catalin (smecheru' asta-Sakis nu mi se pare cu mult mai bun la cantat live).

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Cariera internationala????? Macar Catalin e cunoscut in 2 tari cam de toata lumea (Romania si Moldova :)) ) In schimb de Sakis nu stiu cati au mai auzit in afara granitelor(ma rog, poate o fi mai cunoscut prin Cipru sau alte insule de pe langa Grecia). Si Sakis si Catalin sunt nuli pe plan international. Vezi si tu cate albume a vandut Sakis in afara Greciei si compara numarul de cd-uri vandute cu al oricarei alte vedete pe care o vezi toata ziua pe posturile muzicale. N-am inteles de unde pana unde Sakis vedeta internationala?!
    2. Si Nico a avut experienta la Eurovision si a terminat ultima in selectia noastra :)). O sa spui ca nu e asa, ca Dima Bilan a castigat anul trecut pt ca a mai participat acum nu stiu cati ani. Concurenta Maltei e la a treia participare si n-a castigat niciodata pana acum ;). Uiti un lucru esential: Nu conteaza cantitatea, ci calitatea (degeaba te prezinti cu 100 de piese penibile daca niciuna nu e buna).Eurovisionul e un concurs transparent, deci nu trebuie neaparat sa participi ca sa poti vedea si de acasa ce apreciaza publicul. Iar juriul pana acum nu a existat. Pt Sakis juriul o sa fie o surpriza si mai mare cu cat piesa e una dintre cele mai comerciale din concurs si pe deasupra ca public tinta mai are si pustoaicele de 15-16 ani.
    3. Sigur, intotdeauna trebuie sa existe un complot impotriva Romaniei :)) In plus mai multi romani sunt plecati in afara granitelor decat greci, deci mai multe voturi pt Romania din partea emigrantilor. Daca tot conteaza atat de mult numele tarii cum se face ca in ultimii ani au castigat: o tara nordica, 2 tari estice, o tara din centrul Europei si doua sudice?! Deci nu prea vad cat de mult conteaza numele tarii atat timp cat castigatorii au venit din diferite zone geografice si atat timp cat aceeasi tara nu a castigat 2 concursuri in 2 sau 3 ani. Dovada, uite ce a reusit Armenia anul trecut (tara de care multi habar n-au unde se afla exact si tara care nu a investit sume astronomice in promovarea piesei).
    4. Nu se voteaza omul ci piesa si felul in care a fost interpretata in finala. Tu votezi din amintiri? =)) Daca e asa inseamna ca ti-a placut mai mult piesa din 2004. Si atunci cum poti tu om care te mai lauzi ca arunci o privire si pe partituri sa acorzi votul tau unui artist care in loc sa progreseze, o ia la vale?! Doar ti-a placut mai mult piesa din 2004 decat cea din 2009. Iar daca iti place intr-adevar cel mai mult acest cantec dintre toate celelalte participante, ce mai conteaza ca mai auzisei de Sakis!? Si in plus wth, ce treaba are prezentatul cu cantatul?
    5. Eurovision nu e concurs de dictie. Cum de a castigat Molitva din care nimeni nu a inteles nimic?! Stai linistit ca daca stiai cat de cat engleza in mare intelegeai si la Catalin despre ce era vorba in cantec ;)
    Apropo daca deja se stie ca totul a fost blatuit ca sa castige Sakis (mi se pare pura idiotenie sa spui ca in proportie de 99% va castiga o piesa din 40 bune si foarte bune in conditiile in care nu e nimic masluit - pana la urma toate piesele au trecut de cateva selectii) macar da si tu sfoara in tara sa auda si TVR si echipa Elenei. Sa nu se mai investeasca banii degeaba in promovare, daca lucrurile sunt aranjate dinainte :)).
    Sincer din partea ta ma asteptam la argumente care sa tina de domeniul muzical, nu tot felul de porcarii subiective care nu demonstreaza nimic si care cu atat mai putin se refera la diferenta dintre modul in care poate canta Sakis si cel in care poate canta Catalin(ca doar de la asta pornise discutia). Ar fi fost mai indicat sa arati cum isi pune mai bine in valoare vocea primul artist decat al doilea, decat sa vorbesti de aparitii anterioare la tv, de popularitate si alte lucruri care conteaza mult mai putin decat piesa in sine care va fi prezentata in finala la Eurovision.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1. Sakis are o cariera internationala, aproape identica cu cea a lui Traistariu. Piesa ,,Shake it" a fost difuzata ca si ,,Tornero" in toata Europa si s-a imbogatit. Eu nu cred ca virgula Catalin are vreo piesa care sa fie difuzata in alte tari in afara de Romania si Republica Moldova.
    2. Nico a terminat ultima, desi avea o piesa buna, deoarece multi cred ca televotingul a fost masluit anul trecut si nu vor sa intelega ca anul trecut o parte din popor A VOTAT NATIONALIST.
    3. Conteaza foarte mult ca reprezinta Grecia. selectia Greciei e cea mai urmarita Selectie Nationala din Europa an de an, iar Grecia este considerata drept tara care ia Eurovisionul cel mai in serios.
    4. Iti spun sigur ca mai conteaza si asta. Vezi cazul meu. Imi place si ,,This is our night" si ,,Dum Tek Tek" la fel de mult. Ce aleg? Pe cel care m-a incantat si in 2004.
    5. Nu e concurs de dictie. Dar in comentariile de pe esctoday multi nu stiau ce canta Catalin pe acolo, iar cand le-am dat versurile au ramas socati de ce intelesesera ei si ce spunea Catalin de fapt.

    P.S.: Sunt unele chestii aranjate dinainte. spre exemplu eu aflasem ca Elena ne va reprezenta chiar cu cateva minute inainte sa inceapa televotingul.

    RăspundețiȘtergere
  6. 1. Cariera internationala au Rolling Stones, Madonna, etc nu Sakis Rouvas ;) Sa ai un renume international inseamna ca in orice tara te-ai duce lumea sa fi auzit de tine, pe cand nici de Traistariu, nici de Sakis nu stiu multi. Nici Sakis, nici Traistariu n-ar fi in stare sa umple un stadion ca Wembleyul.
    2. Noi si nationalismul?!?!? Fii serios la noi nu poate exista asa ceva atat timp cat ne criticam tara ori de cate ori avem ocazia, atat timp cat la 2 luni dupa ce plecam intr-o tara straina uitam limba romana, atat timp cat alte natii sunt pe cale sa obtia autonomia prin Transilvania. Ca sa fii nationalist in primul rand trebuie sa iti iubesti tara. Si daca tot era asa de buna piesa lui Nico de ce nu se afla in primele tale preferinte pt selectia nationala?! Mai'nainte ziceai ca Dalma a fost favorita ta, apoi, a doua, Elena. Hai sa nu mai facem din rahat bici cand e vorba de piesa lui Nico.
    3.De parca ar conta cati se uita la Finala Nationala din nu stiu ce tara... In 2009 gasesti toate piesele participante la Moscova pe Youtube, asa ca nu e nevoie sa pierzi 2 ore uitandu-te la un show din care melodia castigatoare ocupa 3 minute. Ai acces la orice melodie, nu mai poti spune ca nu ai avut cum sa asculti piesa X din tara Y. Bine ar mai fi cazul in care nu ai timp sa asculti toate piesele care vor participa in semifinalele/finalele de la Moscova, asa ca asculti doar cateva. Dar si in cazul asta daca, daca te-ai uitat la finala Greciei inseamna ca ai aflat de siteul esctoday, ca doar acolo gaseai adresa unde puteai viziona showl. O data intrat acolo macar din curiozitate dai si tu un click pe sondajele despre piesa castigatoare sau citesti cateva articole, asa ca tot aflii care sunt cele mai bune piese (indiferent de tara din care provin) si le asculti si tu macar o data. Daca esti fan Eurovision nu ai cum sa ignori o piesa intr-adevar buna chiar daca vine dintr-o tara fara traditie la acest concurs. Aham, deci doar Grecia ia concursul in serios restul tarilor trimit pe cineva la intamplare la Moscova si culmea si pe cheltuiala televiziunilor care organizeaza evenimentul. :))
    4. In primul rand nu vreau sa comentez prea mult afirmatia ta in care spui ca ti-au placut la fel de mult ambele piese. Doar o intrebare am: Atunci cand ajungi acasa le asculti pe ambele simultan daca nu te poti decide care e mai buna? :)) E mai buna piesa pe care o asculti prima data, cea pe care dai prima data click cand vezi lista cu toate numele din winamp. ;) In muzica nu exista la fel de buna. In plus, sigur daca ai blog ai si acces la net. Daca vrei intr-adevar sa il votezi pe cel mai bun, intra pe Youtube si asculta si de la Sakis si de la Hadise 3-4 piese si te convingi cui sa ii acorzi votul. La ce bun sa compari cu o melodie pe care ai auzit-o acum 5 ani si pe care nici nu ti-o mai amintesti bine. ;) Ti-am mai spus, nu mai traim in Evul Mediu ca sa votam din amintiri, cu un click pe un site gasesti cate melodii vrei de la orice artist.
    5. Putini sunt cei care traduc corect in totalitate un monolog de 3-4 minute al unei persoane care nu provine dintr-o tara vorbitoare de engleza, dar un cantec?! Daca si noi am fi vorbit engleza zi de zi in loc de romana, am fi inteles mesajul lui Catalin. Chiar daca nu intelegi unele cuvinte, din context tot iti dai seama ce vrea sa spuna. In plus sunt si cantece in romana la care nu intelegi din prima auditie unele cuvinte. Iar pe ESCtoday poate comenta oricine, nu e rau sa ridici semne de intrebare asupra cunostintelor de limba engleza a celor care posteaza. 2-3 cuvinte neintelese nu te impiedica sa votezi o piesa. Daca iti place asa de mult piesa, dai un search pe Google Catalin - Stop lyrics si rezolvi problema, deci oricum cei care comentau n-au fi votat ;) Socati?! Dar ce versuri le-ai dat ?1 :)) Pana acum nu am vazut o varianta la Catalin - Stop care sa contina obscenitati sau altceva care sa socheze intr-adevar. Nu mi se pare nimic de senzatie in versurile astea, sunt tocmai bune pt Eurovision. Din refren si o strofa inteleasa cam stii la ce sa te astepti si de la pasajele pe care nu le-ai putut descifra.
    P.S: Daca aflasei notele juriului (sau daca iti vanduse cineva care le stia un pont) era normal sa stii cum sta situatia, rezultatul televotingului era mai mult decat predictibil dupa ce urmarisei semifinalele. ;) Asa ca nu neaparat la noi sunt lucrurile mai aranjate decat la greci, care spui ca sunt cei mai seriosi. :P

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. Probabil ai dreptate. Se lauda Traistariu pe aici dar la un concert pe Wembley nici peluza nu se umple :)) :))
    2. Clasamentul meu a fost: 1-Dalma; 2-Elena; 3-Red Blonde; 4-Catalin & Pepper Girls; 5-Zero...
    Nico & Moni-K nu intrau in primele 10 la mine, dar piesa a fost mult mai buna decat ,,Take the chance" sau ,,Perdoname" care au terminat in fata ei. Publicul a acordat 0 si pentru ca au zis ca Nico a mai fost. Dar nu m-ai lamurit. Tu crezi ca televotingul de anul trecut a fost masluit?Eu nu. Nico a explicat clar de ce a plecat din start cu 800 de voturi in fata celor de la Biondo. A cumparat 1000 de cartele si le-a impartit. Plus fanii celorlalte piese care au votat Nico apoi. Eu spre exemplu, am fost atat de suparat ca ,,Seven days" nu mai avea nicio sansa si am votat Nico in dusmanie, pentru ca ma gandeam ca da Biondo nu existau in Selectie, atunci clar voturile lor ar fi mers spre favoritele mele: ,,Seven days" si ,,Come this way".
    3. Cand spun ca iau ESC in serios ma refer si la banii investiti in Selectia Nationala si in promovarea artistului. Iti garantez faptul ca Grecia nu va trimite niciodata un Curcan, un Verka Serduchka, un LT United sau un Rodolfo Chikilicuatre sa-i reprezinte. Romania a trimis Todomondo si a dat-o in bara, dar in acel an decat sa trimiti ce vrea TVR (Desperado & Tony Poptamas), acelasi TVR care a descalificat ,,Dracula, My love", preferi sa te faci de ras cu Todomondo.
    4. Mie imi plac ambele la fel de mult, dar parca ,,This is our night" nu are acea monotonie din ,,Dum Tek Tek", si asta o face mai placuta.
    5. Iti spun doar doua chestii de pe esctoday la piesa lui Catalin:
    - ,,Taking those girls (guns) at the disco (dusk) was right"
    - ,,Don't put your head away (Death on my head awaits)"
    In paranteza am scris varianta corecta.

    P.S.: Ai dreptate, a iesit cineva din juriu si ne-a spus voturile :)) :))

    RăspundețiȘtergere
  8. 2. Chiar a declarat Nico ca a achizitionat 1000 de cartele???? Lol =)) Dar daca tot a aplicat la practici neortodoxe in finala nationala de ce nu a facut acelasi lucru si in finala mare? :)) 12 puncte din San Marino, Andorra si Letonia se obtineau usor cu 1000 de cartele in fiecare tara :))
    3. Promovarea e strans legata si de suma pe care o ai la dispozitie. In conditiile date nu cred ca se putea faceau mult mai multe in vreun an. Eurovisionul e un concurs la care daca nu reusesti sa iesi pe profit de pe urma lui, trebuie macar sa iti scoti investitia. Italia tara mult mai potenta financiar decat Romania, a renuntat sa mai participe la Eurovision tocmai pt ca nu aducea niciun profit televiziunii care se ocupa de organizarea concursului (exemplele in care retragerile au fost cauzate de probleme financiare sunt mai multe, San Marino, Monaco ...) Daca la noi incasarile sunt mai mici decat in alte parti, e normal sa nu putem sa investim la fel de multi bani in promovare ca altii. Pt telespectator Eurovisionul e un spectacol, pt organizatori trebuie sa fie o afacere. Si la noi daca ar fi votat 10 milioane de romani, daca selectia nationala ar fi avut o audienta mai mare astfel incat sa se poata scoate mai multi bani din publicitate, daca ar fi fost mai multi sponsori si daca mai multi daca, cu siguranta s-ar fi facut mai multe. Neseriozitate ar fi fost sa investim in promovare doar 1% din suma care revine in urma concursului, altfel ce sa faci?! Stii tu vorba aceea "unde nu e, nici Dumnezeu nu cere" :D. Curcanul,Verka Serduchka, LT United sau Rodolfo Chikilicuatre apar atunci cand in selectie nu ai melodii bune si in lipsa de altceva publicul voteaza ce e amuzant si original. Dar in cazul de fata nu organizatorii selectiei sunt vinovati ci industria muzicala nationala care nu e capabila sa produca nimic remarcabil. Btw: dar de ce nu zici nimic si de Silvia Night? :)) Sau ti-a placut personajul? :))
    4. Monotonia depinde in mare masura si de coregrafie. O micare scenica buna poate compensa acea monotonie provocata de pasaje ale melodiei care se tot repeta. Melodiile sunt bune amandoua, probabil multi le vor retine pe ambele dupa auditia tuturor pieselor. Depinde care va impresiona mai mult si la capitolul vizual.Daca Hadise renunta la acel tipar clasic pe care il tot vedem la turci si vine cu ceva ingenios s-ar putea sa se rastoarne balanta in favoarea belgiencei.
    5. Asocierea femei - arme fatale e destul de des intalnita :)) Nu era asa mare greseala :P Apropo de 5, daca unii nu vad diferenta dintre away/awaits si girl/gun de ce ar vedea rusii vreo diferenta intre put in si Putin :)) Au tot dreptul sa faca scandal cei de la Kremlin, e cam umilitor sa fii luat peste picior la tine acasa :D. Dar noroc ca georgienii au fost baieti suficienti de destepti incat sa aleaga niste versuri care sa aiba inteles logic si gramatical si cu put in din 2 cuvinte :D Sunt curios care va fi reactia publicului atunci cand pe scena va urca Georgia. Oricum e exclusa varianta unei pure intamplari a alaturarii dintre put si in, daca tii cont ca vorbesti de o tara care pana de curand a avut un conflict armat cu Rusia. In plus daca mesajul nu ar fi "We don't wanna Putin" de ce a castigat aceasta melodie selectia din Georgia in conditiile in care e praf atat ca linie melodica,versuri, voci, coregrafie, etc?! Erau alte piese mult mai bune. Cu siguranta a contat mai mult mesajul prin care se dorea sa se dea o palma rusilor decat melodia in sine.
    P.S: Nu trebuia sa iasa cineva din juriu :)). Exista si telefoane :)) E suficient ca un membru al juriului sa fii scapat o vorba/sms :)) prietenilor despre modul in care sunt privite piesele din finala si deja in cateva minute aflau vestea mii de oameni :D.

    RăspundețiȘtergere
  9. Scenografia/coregrafia este semnata de Fokas Evaghelinos. Acelasi care a adus locul I Greciei in 2005, locul I Rusiei si locul 2 Ukrainei anul trecut.
    Hello Lucian :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @ escmania: In sfarsit ai aparut. Ne facusem toti griji pentru tine. Noi am fost la TVR la Selectie. Ne-am intalnit mai multi: Mihai, Alina, Adi, Ciprian, Ovidiu, Alessya. Am stat in camera presei. Aris a fost in juriu in semifinale din partea noastra, si a dat 12 Dalmei in prima semifinala (sa ziceti voi ca nu stiu sa folosesc persuasiunea), iar in a doua semifinala i-a dat 12 lui Catalin.

    RăspundețiȘtergere
  11. Luci ma bucur pentru voi ca sunteti pe "cai" :)Eu sunt ok doar ca jobul actual e criminal. Aveti grija de voi, va sunt cu mintea si sufletul alaturi!

    RăspundețiȘtergere
  12. mda......ce atata valva in jurul lui sakis Rouvas...!Grecia si-a trimis anul acesta sex-simbolul in spernt ca vor mai castiga inca odata,ei nu s-a intamplat.Pe scena nu am vazut decat un tip care seman mai mult cu un profesor de gimnastica care facea reclama unui nou aparat folosit ptr imbunatatirea muschilor abdominali,a venit a luat locul 7 si a plecat cu coada intre picioare.Parerea ea este ca prestatia lui a fost overrated,in condiiile in care Malta sau Suedia au terminat pe locurile 20 si 21.Cat despre Nico,solista are timbru,insa nu are un compozitor care sa i puna vocea in valoare.Acuma am descoperit blogul,o sa va vizitez mai des.Salut

    RăspundețiȘtergere