Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

joi, 19 martie 2009

Videoclip: AySel feat. Arash - Always

A aparut si videoclipul piesei mele preferate de la Eurovision 2009. Este vorba de piesa Azerbaidjanului, interpretata de AySel si Arash.
Videoclipul este unul de imagine si este mult mai bun decat cel al lui Sakis. Acum am si eu o intrebare. Mi se pare mie sau Arash are apucaturi de manelist roman?

3 comentarii:

  1. Nu poti spune ca Arash ii imita pe manelistii romani. Mai degraba invers, desi nici asa nu este corect. Cultura orientala aparut cu mult timp inainte de acest gen muzical atat de blamat (pe buna dreptate :D ). Este binecunoscut faptul ca manelistii s-au inspirat intr-o mare masura din folclorul oriental. De aceea ori de cate ori Turcia trimite o piesa care poarta amprenta locala este considerata manea. Imitatia nu s-a oprit doar la liniile melodice preluate, ci a marcat si prezenta scenica, copiind fidel multe dintre miscarile interpretilor/dansatorilor. Ai fi putut spune ca ii imita pe manelistii romani daca arunca in stanga si in dreapta cu bani, daca isi etala ostentativ ghiulurile sau daca aparea in cine stie ce masina ultimul racnet (cam astea sunt elemente de noutate pe care le-a introdus maneaua). Arash doar pune in scena miscarile specifice dansului din cultura cu care a fost familiarizat. Ar fi culmea sa spunem ca dansul din buric al cadanelor a fost inventat de maneliste sau ca dansurile interpretilor din productiile muzicale/cinematografice indiene au fost preluate de la manelisti. La noi apare aceasta confuzie deoarece copia (maneaua) este mult mai cunoscuta si a fost adoptata intr-o masura mai mare decat originalul (muzica indiana/persana/turceasca).
    Legat de clip: uite ca daca regizorul este inspirat se poate crea intr-un studio, cu un buget relativ redus, un clip mai spectaculos decat altul filmat in cine stie cate locatii, pe cine stie ce poduri de cale ferata abandonate sau prin cine stie ce club obscur dintr-un mare oras, cu cine stie cate persoane implicate in coregrafie. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr`adevar piesa este foarte buna, chiar cea mai buna . Mult succes ! Ai putea sa`mi spui cum as putea face rost de piesa in format mp3 ? :d

    RăspundețiȘtergere
  3. O poti downloada de aici:

    http://rapidshare.com/files/204802265/2009_-_Azerbaijan_-_AySel___Arash_-_Always.mp3

    Pentru alte piese de la Eurovision 2009 incearca aici:

    http://eurovision2009downloads.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere