Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

vineri, 13 martie 2009

Eurovision 2009 Albania: Kejsi Tola - Carry me in your dreams

M-am gandit sa nu mai astept varianta finala a piesei Albaniei si s-o comentez varianta albaneza si nu cea finala in engleza.

Piesa: Carry me in your dreams
Muzica: Edmon Zhulali
Text: Agim Doçi
Interpret: Kejsi Tola
Limba: Engleza
Traducere: Du-ma in visele tale



Piesa Albaniei de la Eurovision 2009 mi se pare foarte simpla. Vocea lui Kejsi parca suna a karaoke, nu se compara cu vocea lui Olta Boka (Albania 2008) si nici cu piesa ei.
In albaneza nu-mi place cum suna, iar in engleza banuiesc ca nu-mi va placea deloc.

Semifinala in care participa: 2
Predictiile mele:
Semifinala: locurile 12-16
Finala: nu se califica
E mai buna ca piesa Romaniei? Nu



P.S.: Am castigat concursul organizat de monden.info pentru articolul acesta iar concertul lui Smiley a fost extraordinar.

2 comentarii:

  1. Sunt curios care va fi impactul juriilor asupra concursului de anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unul negativ asupra concursului. Eurovisionul isi va pierde din farmec pe masura ce telespectatorii vor constientiza ca opinia lor o sa conteze din ce in ce mai putin in stabilirea ierarhiilor finale. In scurt timp competitia se va transforma intr-un concurs muzical international anonim savurat strict de cateva sute de pasionati de muzica din fiecare tara. Garantia succesului era acest format interactiv, care ii permitea telespectatorului sa se implice activ in procesul de notare. Nici asa nu conta prea mult dar in schimb exista acea iluzie ca tu faci regulile. Existau acuze ca nu era corectitudine pt ca fiecare tara avea vreo 2 parteneri cu care schimba constant 10-12 puncte, sa vedeti acum acuze cand se va pune in fiecare tara la indoiala impartialitatea juriului. Se vor gasi noi si noi motive de intriga: se va descoperi ca juratul X avea strastrastrabunicul din tara Y careia i-a dat 12 puncte, se va descoperi ca in trecut unul din membrii juriului avusese colaborari cu un membru al echipei trupei careia ii daduse 12 puncte, se va descoperii ca unul din membrii juriului are incheiat un contract cu aceeasi casa de discuri internationala cu care a semnat si cel care a primit 12 pct, etc.
    Uitati-va cate controverse ies la noi cam o data la doi ani, cand prin punctajul acordat de juriu ajunge in finala o alta piesa decat favorita publicului. Va dati seama ce controverse vor fi dupa finala daca diferenta dintre locul 1 si locul 2 va fi de maxim 10 puncte....
    Mai ramane ca sa se reintroduca acea regula ca fiecare tara sa prezinte o melodie in limba oficiala din acel stat si deja putem sa cantam prohodul Eurovisionului ...

    RăspundețiȘtergere