Lucian-Crusher sustine artistii romani in lupta cu pirateria

sâmbătă, 14 februarie 2009

Meritau Akcent si connect-r sa mearga la Eurovision?

Dupa ce Selectia Nationala Eurovision s-a terminat apar nume grele care n-au trecut de Preselectie, printre acestea se numara Akcent si connect-r.

1. Akcent - True Believer - recunosc ca piesa nu era de Eurovision pentru ca are prea multe efecte, dar merita sa intre in primele 24 doar pentru diversitate. Desi a primit note de 9 si 10 de la ceilalti membri ai juriului, se pare ca Adi Despot le-a dat 1, iar Mitza (Bere Gratis) le-a dat 2 intentionat, doar ca sa se asigure ca nu va intra. Sa-i dau in beep si pe Despot si pe Mitza:



2. connect-r - Nu ma minti - si piesa asta merita, sa nu uitam ca connect-r are experienta la Eurovision, unde a reprezentat Republica Moldova in 2006 impreuna cu Arsenium, Natalia Gordienko si Red Blonde cu piesa Loca:



connect-r - Nu ma minti

8 comentarii:

  1. "Sa-i dau in beep si pe Despot si pe Mitza"
    Mai bine ai incerca si tu cu o fata decat cu baieti, crede-ma e mai interesant ;):P
    E greu sa ne dam cu parerea noi oamenii de rand care nu am scos niciun album sau nu am urcat niciodata pe scena despre piesele participante la Eurovision. Greu de crezut ca putem fi obiectivi, cel mai bun exemplu esti tu, Crusher, cel care desfiintezi toate piesele lente de la Eurovision, doar pt ca nu iti place acel gen muzical, nu neaparat pt ca sunt slab interpretate. Sunt diferente mari intre punctele de vedere ale membrilor juriului, dar intre ale telespectatorilor. Ideea e urmatoarea, pe cei care participa la televot nu ii poti schimba, in schimb pe membrii juriului da. :D Indiferent de ce rezultat obtinem la Eurovision an de an gasim in spatele acestui concurs aceeasi echipa din TVR si in juriu aceiasi dinozauri. Daca vrem sa ridicam si sa pastram stacheta sus (uite cum Rusia, Ucraina, Grecia reusesc sa se claseze an de an in primii 10) ar trebui ca in urma fiecarei clasari in afara top 10 sa luam masuri radicale (excluderea pt editia viitoare a tuturor celor care au jurizat in editia precedenta, schimbarea intregul staff TVR care s-a ocupat de Eurovision). Atunci si juratii ar acorda punctele mai corect, trecand peste simpatiile sau animozitatile fata de un anumit compozitor/interpret, TVRul ar stii sa faca o propaganda mai buna selectiei nationale astfel incat sa reuseasca sa atraga in concurs si nume mai cunoscute de pe scena muzicala romaneasca, si tot TVRul s-ar stradui mai mult sa promoveze in strainatate melodia selectata pt actul final (anul asta cel putin promovarea e sublima dar lipseste cu desavarsire).

    RăspundețiȘtergere
  2. Piesele astea n-aveau ce cauta la ESC. Ma lesi? N-au intrat pe buna dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate unii nu inteleg ca la Eurovision numele nu inseamna nimic daca nu e sustinut din spate de o melodie buna. Nu incape loc de comparatie intre "Stay with me" si "True Believer" sau intre "Nu-ti pierde dragostea" si "Nu ma minti" primele fiind melodii infinit mai bune. Greu de inteles aceasta superficialitate la Eurovision a artistilor cunoscuti. Mai degraba ai spune ca au fost fortati sa participe la selectia nationala decat sa o fi facut din proprie initiativa (o intra si participarea la Eurovision in vreo strategie de marketing a producatorilor sau a caselor de discuri a respectivilor artisti). Cat despre experienta lui Connect-R la Eurovision si invatamintele trase de pe urma acesteia... ar cam fi trebuit sa stie ca nu e de ajuns sa te duci cu o piesa in care singurele franturi din engleza le auzi in "Yo" si "This is Connect-R". Piesa nu este extraordinar de greu de interpretat, asa ca daca nu impresionezi prin calitatile vocale ar trebui macar sa incerci sa o faci prin mesaj (dar ce sa inteleaga strainul din romana ... )

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Tadas: Eu cand am zis beep ma refeream la locul pe unde au iesit pe lume. Cum adica desfiintez toate piesele lente? Favorita mea in Selectia de anul acesta a fost Dalma si a avut o piesa lenta. Acum imi plac piesele Maltei si ale Islandei desi sunt lente. Mie mi se pare ca anul asta TVR a organizat o Selectie buna. Sa fie OGAE Romania motivul?

    @ Danzu: Eu n-am zis sa-i trimitem acolo, ci doar sa-i bagam in locul Floryanei, respectiv al lui Romeo Zaharia. Ma trageam si eu cu Akcent si connect-r in poza nu de alta :)) :))

    @ Andrius: Pai piesele astea sunt incluse pe album. Si din cate am vazut, atat la Akcent cat si la connect-r, doar piesele astea se incadreaza in limita regulamentara de 3 minute, deci alta solutie nu aveau decat sa trimita piesele astea. Piesa ,,Nu-ti pierde dragostea" e extraordinara, dar sa nu incerci sa citesti versurile fara piesa.

    RăspundețiȘtergere
  5. E trist daca la artistii romani principalul criteriu dupa care se aleg piesele ce vor fi trimise la Eurovision este durata medodiei :)) O melodie poate fi scurtata usor cu 20-30 de secunde daca se renunta la un refren, la o strofa sau la timpii morti de la inceput sau dintre refren si strofa. E ca si cum ai fi invitat sa participi la curse de masini dar cu conditia sa iti alegi o masina alba, nu imi spune ca tu in loc sa revopsesti masina mai performanta o alegi pe cea mai slaba doar pt ca e deja alba :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu meritau! La ESC pe langa o melodie buna si show pe masura trebuie si voce! Akcent mai bine sa se limiteze la cariera lor din afara! Xat despre Connect'R, pana si el a recunoscut ca nu prea are voce! So!?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ arich: Dar vroiam sa vad si eu cum au evoluat Akccent live fata de 2006.
    A recunoscut connect-r, dar in 2006 a vorbit bine ce a vorbit la Atena :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Lucian...nono :d Romeo are voce. Akcent sunt mai slabuti :P
    @Arich: Connect-r are voce nene...de unde-ti veni ideea ca n-ar avea?

    RăspundețiȘtergere